Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 13, 44-52 Jn 14, 7-14

Keď som prvýkrát prišiel k oltáru na mojom prvom kňazskom pôsobení, v kostole to zašumelo.

Až neskôr som sa dozvedel, že ľudia si šepotali: Tak predsa ten Kazo neštudoval medicínu, ale kňazstvo. Museli sme sa podobať, lebo zastavil som jednej stopárke a ona hovorí: Vy si ma už nepamätáte, však? Vy ste ma už viezli. Mali ste vtedy červené auto. Hneď som vedel, že si ma splietla a hral som Kaza. Keď som sa s nim stretol tak mu žartom hovorím: K stopárkam sa slušne správaj, lebo ja to zistím. On: Ale aj ty, lebo aj ja to zistím.

Dnes nám v evanjeliu zaznelo: Kto vidí mňa, vidí Otca.  Samozrejme, nešlo tu o podobnosť telesnú. O akú? Pán to vysvetľuje Filipovi aj nám: Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.

Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte! Hovorí Božie slova a koná jeho skutky.

Náhodná podobnosť s nikým nás privedie do všelijakých situácii. Možno aj vás si už kdekto zmýlil. O svätcoch sa často hovorí, že sprítomnili Pána Ježiša, že sa mu podobali. A vieme, aká to bola podobnosť.

Čo tak byť podobní Ježišovi?! Hovoriť ako by on hovoril, robiť ako by on robil na mojom mieste. Určite si nás nik nezmýli s Ježišom, ale snaha, aspoň trochu sa mu podobať by nezaškodila.

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 18.5.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.