Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 13, 26-33 , Jn 14, 1-6 

Prekvapila ma navigácia.

Zadal som číslo domu, obec a doviedla ma presne na miesto. Pritom to je novšia stavba, teda číslo na nej je mimo poradia a dom bol na poľnej ceste. Nie vždy však tak funguje. A čo by sme povedali o životných cestách?!

Pán Ježiš nás chce navigovať. Povedal: V dome môjho Otca je mnoho príbytkov... Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. A cestu, kam idem, poznáte.“

Pán Ježiš má o našich vedomostiach o jeho sľúbenom mieste (pripravovanom príbytku) pridobrú mienku. Precenil apoštolov aj nás. Apoštoli, rovnako ako aj my, nemáme o príbytku, kde budeme s nim ani len hmlistú predstavu. Nečudo, že Tomáš (symbol skepticizmu) sa múdro ohlási: Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?! Skutočne, ako mohol poznať cestu, keď nevie kde ide Ježiš. Ani navigácia nám neodpovie ak nezadáme cieľ. Ježiš odpovedá: Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. Sme z toho múdrejší? Snažíme sa niečo pochopiť.

Najskôr, aké to bude miesto? Skúsme sa upokojiť s tým, že budeme s Ježišom. Naznačujú to slová: vezmem vás k sebe. Teda bude to s Ježišom. Ak vieme trochu kto Pán Ježiš je a dôverujeme mu, mohlo by nám to stačiť. Bude to niečo veľké a úžasné, keď pre to miesto pre nás toľko vytrpel.

A cesta ta? Pomôže nám: Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa. Ja som si to pre seba pretlmočil: Nik nepríde k Otcovi, iba s ním.

Asi takto: Žiť pravdivo s Ježišom, podľa neho, znamená pre nás život a to stály, s nim. A to je tá najlepšia navigácia pre náš život.

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 17.5.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.