Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Mich 7, 14-15. 18-20, Mt 12, 46-50

Keďže tu v Dome sv. Jozefa máte detí bez rodín, najlepšie vidíte ako je ťažké začleniť ich do spoločnosti i do Cirkvi.

Netreba tu pripomenúť to známe a veľmi dôležite: Rodina ja základnou bunku spoločnosti i Cirkvi. Rozbiť rodiny, znamená deštruovať spoločnosť i cirkev.

Keby sme dnešné evanjeliu čítali „po farizejsky“, tak by sme mohli povedať: Ježiš je neúctivý voči svojej matke a bratom (rodine). A tým ho vlastne kritizovať.

Zmazáva Ježiš prirodzenú rodinu? Ježiš sám prišiel do rodiny. Postaral sa aby mal otca i matku. Narodil sa a žil v kompletnej rodine. Z nej vyšiel a dnes sme počuli, ako chce rozšíriť svoju rodinu, aby sme boli všetci členmi jednej rodiny, v ktorej je Boh náš otec.

Práve rodina je veľmi ohrozená! Jedna farníčka, ktorá robí v zahraničí rozpráva: Všetci moji kolegovia a kolegyne, až na jeden dva prípady, nežijú v rodine. Buď sú rozvedení, alebo žijú len vo voľných zväzkoch. Preto je tendencia Cirkvi rodinu podporovať. Všimnite si tajomstva radostného ruženca. V ostatných rokoch Cirkev do štvrtého a piateho desiatka pridala: ktorého si so sv. Jozefom v chráme obetovala, ... so sv. Jozefom v chráme našla. Aby sa zdôraznila rodina!

Preto jeho námestník pápež František hovorí: Rodina je základným miestom zmluvy medzi Cirkvou a Božím stvorením. Mne to tak vychádza, že v rodine sa stávame najlepšie členmi veľkej Božej rodiny – Cirkvi.

Ježiš ma pozýva, aby som sa stal jeho žiakom (učeníkom). To znamená, že sa tým stávam dôverným členom jeho rodiny. Ježiš nám teda pripomína, že tvoríme jednu rodinu, ktorú on vytvoril (Cirkev) a máme sa mať radi.

A čo Mária? Keďže ona prvá a dôsledne plní vôľu Otca, ktorý je na nebesiach stáva sa vzorom učeníkom; je plne otvorená Božej vôli a podporuje Ježiša v jeho službe. Je našou citlivou matkou a pomáha všetkým ľuďom, aby sa stali bratmi a sestrami v Pánovi. Pomáha nám budovať naše rodiny. Najkrajším pocitom pre každého z nás je, že nie sme sami. Že vždy je tu niekto, o koho sa môžeme oprieť. Rodina túto funkciu plní lepšie než ktokoľvek iný, čo je dôvod, prečo by sme si ju mali vážiť.

Mali by sme častejšie myslieť aj na svoju rodinu. Vždy tu bola pre nás a verte, že naši blízky si vďaku a pozornosť z našej strany rozhodne zaslúžia.

Je úžasné ak máme rodinu, ak sa cítime dobre vo veľkej rodine Cirkvi!

Turzovka - Dom sv. jozefa, 24.7.2018

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.