Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Kol 1, 24 – 2, 3, Lk 6, 6-11

Pamätám sa ako, už zosnulý banskobystrický pán biskup, Rudolf Baláž s radosťou povedal: Veľmi ma teší, že pán kaplán v Kremnici sa venuje hluchonemým a už celkom dobre mu ide posunková reč.

Doteraz táto spomienka vo mne vzbudzuje pocity obdivu voči tomu kňazovi. Obetavo sa venoval hluchonemým – aby aj oni poznali Ježišovo evanjelium.

V dnešnom prvom čítaní sme počuli o obetavosti sv. Pavla. Čo všetko sme tam vybadali, koľko obetavosti pre iných, kvôli Kristovi. Píše: teraz sa radujem v utrpeniach pre vás a na vlastnom tele dopĺňam to, čo chýba Kristovmu utrpeniu. Aj v utrpení, ktoré pridáva ku Kristovmu sa raduje a robí všetko možné, aby každého človeka priviedli k dokonalosti v Kristovi a tak ...sa potešili ich srdcia a ...aby tesne spojení v láske dosiahli všetko bohatstvo plného chápania a poznania Božieho tajomstva, Krista, v ktorom sú skryté všetky poklady múdrosti a poznania.

Z každého riadka cítiť, že by všetko možné urobil, aby aj oni poznali Krista.

Opäť sa vráťme k posunkovej reči a tak prejdeme k dnešnému evanjeliu. Iste ste si všimli  tlmočenie normálnej reči do posunkovej. Čo všetko sa dá vyjadriť rukami - gestami rúk!

V evanjeliu sme počuli ako Ježiš človekovi s vyschnutou rukou povedal: „Vystri ruku!“ On to urobil a ruka mu ozdravela.

Čo poviete, nehovorí to aj nám? Iste! A chce uzdraviť naše ruky, aby sme v „posunkovej reči“ vyjadrovali a aj konali dobro. Presne ako to povedal sv. Vincent de Paul: Pri prejavovaní lásky, nás musia bolieť ruky.

Treba sa nadchnúť za Ježiša – mať aspoň trošku z Pavlovho nadšenia a obetavosti pre Ježiša. A potom to už pôjde. Potom budú naše ruky signalizovať a automaticky aj robiť dobro.

Turzovka, 11.9.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.