Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Zach 9,9-10, Rím 8,9.11-13, Mt 11,25-30

V tom čase Ježiš povedal:

„Zvelebujem ťa, Otče, Pán neba i zeme, že si tieto veci skryl pred múdrymi a rozumnými a zjavil si ich maličkým.

Áno, Otče, tebe sa tak páčilo.

Rozhodujúci faktor

Ľudia z podnikateľských kruhov veľmi radi rozprávajú o „rozhodujúcich faktoroch". Tým rozhodujúcim faktorom je či získavajú, alebo strácajú peniaze!

Čo je rozhodujúcim činiteľom plnosti života? Asi urobiť krok späť k jednoduchosti.

Ak pri rozhodujúcich faktoroch v podnikaní je veľa a často je to náročné, tu to nie je až také zložité. Veď Pán Ježiš zvelebuje Boha, že podstatu jeho učenia pochopili malé deti, pritom tí, ktorých svet pokladal za vzdelaných a rozumných, ho nepochopili.

Samozrejme, Ježiš nie je proti múdrosti a rozumu, ale proti pýche a namyslenému mudrovaniu, ktoré je najčastejšie obyčajnou zbytočnosťou. Pýcha zatvára človeku cestu k pravde. Človek môže byť akokoľvek múdry, ale ak nemá jednoduchosť a nevinnosť detského srdca, zatvára sa pred pravdou a nakoniec môže byť na tom horšie ako jednoduchý človek bez vzdelania, ktorý je úprimný, ponížený a otvorený pre pravdu.

Aké zmýšľanie si máme osvojiť, akú filozofiu života máme realizovať a aké srdce máme mať, nám ukazuje Ježišovo Srdce, ktoré je tiché a pokorné.

Preto volá: „Učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom; a nájdete odpočinok pre svoju dušu.“

 Hlásnik – Brezno (ŽI)

Pozrite tiež: https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-v-nedele-a-sviatky/1330-14-nedela-v-cezrocnom-obdobi-2 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.