Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Predkladám odpovede birmovancov, 2. skupiny (animátorka Simona Kvašňovská) na otázku: Kedy, ako a v čom prežívam Ježišovu prítomnosť vo svojom živote?

Ježišovu prítomnosť v mojom živote prežívam v mnohých častiach môjho života. Ale hlavne vo veciach spojených s náboženstvom. Ako na svätej omši, pri svätom prijímaní, modlitbách v kostole ale aj doma keď sa modlím a prosím o pomoc alebo sa modlím za svojich blízkych.

D.H,

Ježišovu prítomnosť najviac pociťujem pri návšteve kostola, pri svätej spovedi, pri svätom prijímaní, pri bohoslužbe, ale aj mimo kostola pri konaní dobrých skutkov.

Pán Ježiš je s nami všade, ochraňuje nás a nie jeden krát nás prinúti zamyslieť sa nad sebou, svojimi skutkami a činmi. Preto by sme nemali jeho trpezlivosť a večnú lásku zneužívať konaním zlého a zlých skutkov, lebo Pán Ježiš pre nás trpel a zomrel na kríži aby sme mohli žiť večne.

S.M.

Ježišovu prítomnosť prežívam vo svojom živote neustále. V každom kroku, pohybe i pri každej činnosti cítim jeho prítomnosť. Viem, že je pri mne, drží nado mnou ochrannú ruku a dáva mi silu tešiť sa z maličkosti a zvládať ťažké situácie.

V poslednej dobe mám ťažké obdobie a cítim, že práve ON je tu a pomáha mi. Mám pocit, že každou modlitbou som k nemu stále bližšie a bližšie. Každý večer mu poďakujem, že som mohla otvoriť oči a prežiť deň v zdraví a šťastí a keď sa náhodou vyskytne jeden alebo viacero problémov, tak si poviem, že Ježiš mi nikdy nedá na plecia viac ako unesiem. Som mu vďačná za jeho prítomnosť a za neustálu oporu, ktorú mi poskytuje. 

S.Ž. 

Keď som bola menšia jeho prítomnosť som si vo svojom živote veľmi neuvedomovala. Bol to len niekto, kto mi nosil pod stromčekom darčeky a ja sa som sa k nemu večer v posteli modlila. No čím som staršia, tým viac si uvedomujem že on je neustále pri mne a sprevádza ma mojím životom. Boh nám dal život a ja sa snažím ho žiť naplno.

Vždy, keď si nie som celkom istá cítim ako ma práve Ježiš smeruje k správnemu rozhodnutiu. To on mi dodáva silu. Silu ísť ďalej a ďalej. Ďalej za svojimi snami a túžbami. Modlím sa k nemu aby ma nikdy neopustil a aby som sa na konci života ocitla práve v „nebi“. On ma nikdy nesklamal a vždy ma podržal. Ježiš je pri každom z nás. A je len na nás či sa rozhodneme mu naslúchať a mať ho vo svojom živote.

T.R.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.