Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Veľkým darom je výchova človeka od detstva.

Nie každý mal dobrú asketickú výchovu – je potrebná sebavýchova.

Sebaovládaním sa človek stáva osobnosťou.

O Siedmich hlavných hriechov sme začali uvažovať od konca. Nezaškodí. Lenivosť a obžerstvo sa totiž považujú za najrozšírenejšie hriechy tejto civilizácie. Samozrejme sú väčšie hriechy, ale lenivosť a obžerstvo berieme za samozrejmosť a bez hanby sa k ním (nepriamo) priznávame.

Obžerstvo

Je to veľmi pejoratívne slovo. Takmer sa nepoužíva. V Slovníku slovenského jazyka ho opisujeme: Nestriedme jedenie a pitie, nestriedmosť. A miesto, prežral som sa, povieme – prejedol som sa, nedodržal som diétu, presýtil som sa a podobne.

Billy Graham

Billy Graham (+ 21. februára 2018 vo veku 99 rokov) bol jednou z najvýznamnejších amerických postáv 20. storočia. Tento baptistický kazateľ pôsobil ako duchovný poradca prezidentov USA od čias Dwighta Eisenhowera (1953-1961) až po Baracka Obamu. Aj on ho navštívil v jeho dome v Montreale a spolu sa súkromne pomodlili. Kázal aj na Slovensku.

Billy Graham a Sedem smrteľných hriechov

V knihe Sedem smrteľných hriechov tvrdo píše, že Rimania si kopali hrob svojimi zubami, zabíjali samých seba nemravnou rozkošou a balzamovali sa alkoholom. Pri svojich nákladných a dlhých hostinách bolo vo zvyku vyvrátiť obsah žalúdka a pokračovať v prejedaní sa. Prepchali svoje telá a vyhladovali svoje duše. Rád citoval: „Tí, čo žijú v rozkošiach, sú zaživa mŕtvi“ 1 Tim 5, 6.

Nabudúce: Diagnostika obžerstva




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.