Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Lenivec zabúda na cieľ života

Čokoľvek robíš, rob rozumne a mysli na koniec

Človek má aj večný cieľ 

Desiaty prejav lenivosti: Zanedbávanie náboženských motívov v konaní.

Je to vlastne bezbožnosť – aj keď to slovo znie dosť tvrdo. Cudzím slovom sa to povie ateizmus, atheos = bezbožný (a = ne + theos = boh).

Bezbožnosť z pohľadu lenivosti.

Bezbožnosť sa dá vyjadriť aj slovom ireligiozita, čo je neverectvo, náboženská ľahostajnosť. Toto slovo lepšie vyjadruje bezbožnosť z pohľadu lenivosti.

Prečo leňoch odmieta náboženské motívy?

Lebo náboženstvo volá k aktivite, snahe po dokonalosti. To je vždy spojenie s nárokmi. Don Bosco: Do neba sa nejde v kočiari.

Ale v podstate takýto človek neurobil nič zlé.

Pekne to vyjadruje legenda. Do večnosti príde človek a ukazuje ruky so slovami: Pane, pozri mám čisté ruky. - Áno, ale prázdne.

Aby sme neboli pri legendách, poukážem na Ježišove slová: „Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.“(Mt 25:45) Tiež hovorí o širokej a úzkej ceste.

Lenivý človek nemá zmysel pre duchovné veci.

„Poznám tvoje skutky, že nie si studený, ani horúci. Už- už ťa vypľúvam z úst.“ (Zjv. 3,15-16) Najhoršie je, že takáto nečinnosť, teda lenivosť, zabraňuje prístup k duchovným veciam, lebo vyžadujú námahu.

Nabudúce: Liečenie lenivosti.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.