Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule: 

Askéza vyvažuje osobnosť.

Vášne majú byť pod kontrolou.

Máme sa konfrontovať vo vzťahu k spoločnosti.

Nevyvážená osobnosť nemá zmysel pre iných (rodina, kolektív, národ).

Nevyvážené osobnosti sa prejavujú aj na sociálnych sieťach

Sledujte profily takýchto „osobností“ na sociálnych sieťach. Boli proti lockdownu, očkovanie bolo pre nich nočná mura, pretransformovali sa bleskove na podporovateľov ruskej agresie. Radi zdieľajú o tom príspevky, aby sa presvedčili o „svojej pravde“ a potláčajú si takto svedomie (superego). Na ich profiloch sa objavujú agresívne scénky, tvrdé vtipy, vulgarizmy, sú naklonení na porno. Vášne (Id) u nich zvíťazili.

Ťažko od nich čakať súcit a tým aj snahu obraňovať iných. Sú zahltení iba sebou. Dokonca aj v rodine ostávajú iba z pohodlnosti.

Od koho možno čakať obranu?

Vyvážená osobnosť má pod kontrolou vášne, vníma iných a je obohatením spoločnosti. Zjavné je to v bránení svojej rodiny, svojich najbližších. U nás už žiaľ nie sú také hlboké vzťahy, ako to vidíme u niektorých národoch, kde je rodina niečo posvätné. Aj to je dôsledok snahy po partnerských vzťahoch a udelenie štatútu manželstva takým, čo manželia nemôžu byť.

Je však prirodzené (malo by byť), že chránime svojich blízkych, že sa spoločne chránime a bránime. A to je vlastne kolektívna obrana!

Stratený jedinec - sebec

Môžeme však čakať obranu rodiny od toho, kto myslí len na seba, kto sám terorizuje iných, dokonca vlastnú rodinu? Je taký človek prínosom pre národ? Záleží mu vôbec na národe, keď mu nezáleží ani na vlastnej rodine?

Nabudúce: Keď sa bráni národ




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.