Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule: 

Človek potrebuje spoločenstvo

Spoločenstvo formuje jeho svedomie

Potrebné je spoločenstvo s Ježišom

Človek je stvorený pre spoločenstvo

Koľko bolestí spôsobuje neprijatie v rodine, medzi spolužiakmi, v kolektíve, v spoločnosti.

Z „dielne“ psychológa: Prišli za nim rodičia, lebo dvanásťročná dcérka sa zhoršila v prospechu, kradne v samoobsluhách a tiež im miznú doma peniaze. Pri upratovaní našli pod kobercom dosť veľký obnos bankoviek. Psychológ konštatoval, že rodičia na ňu nemali čas, v škole nie je obľúbená, cítila sa osamelo a preto kradla. Peniaze z krádeže neutrácala pre seba, ale „kupovala“ si priateľky tým, že ich obdarovávala. Keď videla, že to trochu funguje, stále viac kradla, aby si robila zásobu peňazí.

Ak sa cítime neprijatí

– jednoduché riešenie. Netlačme sa tam, kde nás nechcú! Usilujme sa pomáhať, byť pre iných, pre tých, ktorí nás potrebujú. Podľa hesla: Chceš byť šťastný, rob šťastnými tých druhých. Však jednoduché riešenie – ťažšia realizácia.

Ak sa cítime neprijatí od Boha – to je niekedy problém „veriacich“.

- to je hlúposť. Ktorá „normálna“ matka nemá rada všetky svoje deti? A prečo sa opovažujeme obviňovať, či podozrievať Boha, že niekoho uprednostňuje, že na nás zabúda!? Boh vie, čo kto potrebuje.

Keby nás Boh neprijal, nechcel nás, tak nie sme na svete. Boh je láska a existuje iba to, na čo Boh myslí s láskou. Samozrejme nie je to také jednoduché. Preto

nabudúce: Ako riešiť opustenosť?




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.