Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Mária prisľúbila, že jej Nepoškvrnené srdce zvíťazí

Portugalskí biskupi ako prví zasvätili národ Panne Márii.

Pád komunizmu sa pripisuje zasväteniu Panny Márií

Terajší pápež po agresii Ruska na Ukrajine zasvätil obe národy Panne Márii 

Duchovný automatizmus

Domnievame sa, že stačí zasvätiť Rusko Panne Márii a všetko bude vyriešené. Zasvätenie je forma prosebnej modlitby. Je potrebné aj konanie človeka.

Čo naznačuje modlitba zasvätenia?

„Pozýva k obráteniu“, lebo „sme stratili ľudskosť, premárnili sme mier. Stali sme sa schopnými všetkého násilia a ničenia...Ochoreli sme na chamtivosť, uzavreli sme sa do nacionalistických záujmov“.

V čom potrebujeme najviac obrátenie?

V pápežovej modlitbe zasvätenia je aj toto: „Stali sme sa ľahostajnými voči všetkým a všetkému okrem seba.“ Evidentne to badáme. Myslíme len na seba, mnohí dokonca odrádzajú od pomoci pre Ukrajinu. Bojíme sa, že sa nám zníži životná úroveň a ľahostajná je nám hrozna bieda iného národa.

Čo by malo priniesť zasvätenie?

Fatimské posolstvo je o modlitbe a pokání. Zasvätenie Ruska P. Márii, je teda výzva na pokánie - nápravu. Viete si predstaviť pokánie Ruska? Nemôžu vrátiť životy, ani psychické zdravie deti (strhávajú sa zo spánku), tu hrôzu, ktorú spôsobili už neodčinia, ale priznaním viny by očistili seba a trochu napravili morálnu skazu. Mali by v rámci nápravy (pokánia) stiahnuť armádu, vybudovať Ukrajinu, ktorú zničili, nám (EU) aspoň desať rokov dávať plyn a naftu zadarmo. Urobí to Rusko? Kto tu verí v takýto zázrak?

Rovnakú chybu robíme aj my na Slovensku. Preto tu máme stále ľudí (i strany), ktorí zastávajú túto hroznú agresiu.

Nabudúce: Chyby minulosti, z ktorých je treba poučiť sa.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.