Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

1 Sam 18, 6-9; 19, 1-7, Mk 3, 7-12

Jasná privíta 20. a 21. januára 2024 najlepšie lyžiarky sveta.

Lístky boli dávno vypredané a preto sa potešili fanúšikovia, keď sa našlo ešte 400 lístkov a dali ich do predaja. Ľudia tam budú mať problémy s dopravou, parkovaním, musia tam byť dlho pred štartom, aby ako tak videli pár sekúnd zjazdiť svoju favoritku. Potom skandovať, alebo smútiť, že to nevyšlo. Neznalý sa tomu čuduje, nevie pochopiť prečo tam ľudia idú.

V časoch Pána Ježiša ľudia nemali toľko a takých atrakcií. Preto nás neprekvapuje, že za šiel nim veľký zástup z Galiley a Judey i z Jeruzalema a z Idumey; ba aj zo zajordánskych krajov a z okolia Týru a Sidonu prišlo k nemu veľké množstvo ľudí, lebo počuli, čo robí. Dokonca musel učiť z loďky, aby ho zástup netlačil. Šli len preto čo robil? Bolo to aj jeho učenie, ktoré „malo moc“. Aj dnes sme počuli: Ešte aj nečistí duchovia, keď ho zbadali, padali pred ním a kričali.

My veriaci chápeme prečo chodili za Ježišom. Preto za nim „chodíme“ aj my. Neviem či toľko obetujeme ako fanúšikovia športu, ale predsa.

Berme to „chodenie“ za Ježišom v širšom zmysle. Nech je to nasledovanie Ježiša v každodennom živote a na každom mieste kde sme. Aby sa „ľudia mimo“ čudovali prečo tak žijeme - podľa Ježiša.

Turzovka, 18.1.2024

Úvahy nad dnešnými čítaniami sú na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/65-stvrtok-2-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/620-stvrtok-2-tyzdna-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1574-stvrtok-2-tyzdna-3

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2446-stvrtok-2-tyzdna-22

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2860-stvrtok-2-tyzdna-21

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3774-stvrtok-2-tyzdna-23