Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Dan 2, 31-45, Lk 21, 5-11

Čo si predstavujete pod slovíčkom: Zvádzanie?

V prvom rade asi navádzanie na hriech, zvlášť v oblasti sexu. Môže to byť však vo všetkých oblastiach života. Dokonca ako aktuálne informujú niektoré média, 15 ročného Romana navádzali na samovraždu. Dnes sme počuli: „Dajte si pozor, aby vás nezviedli. Navádzanie na čo? Dajú sa z toho vyčítať dve témy navádzania:

Prvá: Lebo prídu mnohí a v mojom mene budú hovoriť: ‚To som ja. Druhá: Ten čas je už blízko.‘

Prvá téma: Lebo prídu mnohí a v mojom mene budú hovoriť: ‚To som ja. Dôvody zvádzania by sme mohli chápať. Mnohí sa robia mesiášmi. Od politikov, cez náboženských rojkov, po podvodníkov, ktorí ponúkajú rôzne výhody.

Druhá téma: Ten čas je už blízko. Predpovedajú koniec sveta. Dôvody sú ťažšie pochopiteľné. Sú to pomätenci, ktorí uverili vlastným predstavám, alebo podvodní náboženskí vodcovia, ktorí vyhrážaním sa konca sveta chcú prilákať nevzdelaných ľudí do svojich siekt? Možno sú aj dobromyseľní (?), ktorí pripomienkou konca sveta chcú, aby sa ľudia napravili. Možno tu priradiť aj ľudí chtivých senzácií.

Ako na to?

Recept dáva sám Pán Ježiš: Nechoďte za nimi!

Turzovka, 28.11.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1509-utrorok-34-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1941-utorok-34-tyzdna-18

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2374-utorok-34-tyzdna-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3696-utorok-34-tyzdna-sv-cecilia