Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Múd 13, 1-9, Lk 17, 26-37

Uplynulé dní sme v Evanjeliu od Lukáša počuli o troch apokalyptických víziách:

Ježišovu vlastné nadchádzajúce umučenie a smrť; Jeho varovanie o zničení Jeruzalema Rimanmi; a druhý príchod Ježiša na konci časov.

V dnešnom evanjeliu Ježiš pripomína budúce ťažké dní poukázaním na minulosť. Pripomína dní Lota – potopu a Lotovu ženu pri skaze Sodomy a Gomory. Prechádza na skazu Jeruzalema, ktorú mnohí z jeho poslucháčov zažijú.

Ako si to pretransformovať do nášho života? Vetami: V tú noc budú dvaja na jednej posteli: jeden bude vzatý a druhý sa ponechá. Dve budú spolu mlieť: jedna bude vzatá, druhá sa ponechá, vysvetľuje, že tu nijaká ľudská múdrosť a opatrnosť veľa nepomôže. Tu sa skutočne musíme oddať do vôle Božej a nechať to na neho.

Vetou: Kto sa bude usilovať zachrániť si život, stratí ho, a kto ho stratí, získa ho, nám asi chce povedať, že jediná možnosť je odovzdať mu život – tak ho „stratiť“, aby sme našli večnosť.

Turzovka, 17.11.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/154-piatok-32-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/509-piatok-32-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2361-piatok-32-tyzdna-19-sv-albert-velky

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2769-piatok-32-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3215-piatok-32-tyzdna-21