Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ex 1, 8-14. 22, Mt 10, 34 – 11, 1

Skúsili ste odporovať antivaxerovi, pripadne podporovateľom agresie?

Mnohí hneď vybuchli. A často je aj po dobrých vzťahoch.

Počuli sme dnes ako Ježiš povedal svojim apoštolom: „Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem. Nie pokoj som priniesol, ale meč. Prišiel som postaviť syna proti jeho otcovi, dcéru proti matke, nevestu proti svokre. A vlastní domáci budú človeku nepriateľmi.

Platia tieto Ježišove slová aj o vyššie uvedenom? Myslím, že áno. Ak je niekto proti ochrane zdravia, ak je niekto za vojnu a my sme proti tomu, tak nemôžeme súhlasiť len preto, že sa niekto urazí. Musíme byť za poznanú pravdu! Samozrejme, ak nám nejde o hádku, ale hľadanie pravdy a o podporu terorizovaných.

To môže byť ten kríž, ktorý spomína Pán Ježiš. A pomôcť hľadať pravdu a zastávať sa prenasledovaných, môže byť chválené Ježišom ako nasledovné: A kto by dal piť jednému z týchto maličkých čo len za pohár studenej vody ako učeníkovi, veru, hovorím vám: Nepríde o svoju odmenu.“

Môže to byť pohár pravdy, podpory...

Turzovka, 17.7.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/452-pondelok-15-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2616-pondelok-15-tyzdna-20