Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

2 Kor 1, 18-22, Mt 5, 13-16

Rodičia robia pre svoje deti všetko možné, aby sa dobre vyvíjali a mali sa dobre.

Slušne ich obliekajú, dávajú im dostatok a primeranú zdravú stravu, dbajú o ich zdravie a o to, aby si rozvíjali dobré vzťahy s ostatnými deťmi a učia ich slušnému správaniu; pomáhajú im učiť sa chodiť, vodia ich do škôlky, pomáhajú im v škole a starajú sa o dobré vzdelanie; a robia toho oveľa viac.

Každý robí všetko pre to, aby ste sa dobre cítil, bol šťastný.

Čo však robíte pre to, čo má večný význam, pre seba a pre iných?

V tom nám chce pomôcť pán Ježiš. Dnes nám hovorí:

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Vy ste soľ zeme. Ak soľ stratí chuť, čím ju osolia? Už nie je na nič, len ju vyhodiť von, aby ju ľudia pošliapali.

Soľ je tu na to, aby ochutila jedlo a urobilo ho chutným.

Ako kresťania máme dať svetu chuť tým, čo robíme. Bez soli môže byť jedlo veľmi nevýrazne. Aký by bol svet bez kresťanov, ktorí nasledujú Ježiša? Ak je jedlo príliš slané, potom je nepožívateľné. Tak to je, keď sa kresťania starajú len o seba, vtedy presolia prostredie a urobia ho nepožívateľným. Falošná zbožnosť robí kresťanstvo odpudivým, až odporným.

Soľ v tom čase navyše potraviny konzervovala a robila ich trvalým. Takto je spoločnosť zachránená pred rozkladom tým, čo robia kresťania.

Nepotrebujeme k tomu výnimočné štúdium, to učeníci tiež nemali, ale že sa zaoberáme Ježišom, čítame Bibliu, nechávame sa ňou inšpirovať a hovoríme: To chcem nasledovať! Môžeme si takto vybrať Ježiša každý deň a rozhodnúť sa, že sa od neho chceme učiť a potom ukázať a žiť, čím je Ježiš v našich srdciach.

A čo môže byť lepšie, ako keď zakúsime, že v nás samých alebo v druhých sa čoraz viac formuje nový život, ktorý môže dať len Ježiš, že vieme, že sme spasení a že aj ostatní budú spasení. Pre radosť z toho budeme chváliť a oslavovať Boha, sami aj spoločne.

A teraz sa rozhodnite a naučte sa od Ježiša byť soľou a svetlom sveta. Robte to, na čom skutočne záleží a čo má večný význam!

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/293-utorok-10-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/794-utorok-10-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3480-utorok-10-tyzdna-20