Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sir 35, 1-15, Mk 10, 28-31

Snáď každé dieťa sa snaží rodičom na ich sviatok niečo kúpiť a tak im urobiť radosť.

Z čoho im dáva darček? Vlastne z ich peňazí, ktoré od nich dostal. Rodičov to poteší, lebo dieťa nekúpi niečo pre seba, ale šetrí na pozornosť. A rodičia sú potom „darnejší“ voči dieťaťu.

Z pohľadu povedaného, keď Peter povedal Ježišovi: „Pozri, my sme opustili všetko a išli sme za tebou“, opustili to čo majú od Boha. Totiž, zriekajú sa Božích darov - to čo dostali od Boha. Môže mať z toho Boh radosť? Tak to je ťažko povedať. Asi iba vtedy, ak tým niečo pre Boha robia. Pre Boha a tým pre iných!

Apoštolom túto problematiku Ježiš vysvetľuje. Preto im povedal, že ten kto pre neho a pre evanjelium niečo opustí, dostane stonásobne viac.

Boh dáva vždy viac, než my zanecháme. „V budúcom veku večný život“ dostane ten, kto niečo opúšťa pre Boha – pre šírenie Božieho kráľovstva. Láska bez obety, nie je láskou.

Turzovka, 30.5.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/810-utorok-8-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1141-utorok-8-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1743-utorok-8-tyzdna-3

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2056-utorok-8-tyzdna-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3355-utorok-8-tyzdna-22