Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 13, 44-52, Jn 14, 7-14

Mal som kamaráta s ktorým som hral tenis.

Raz prišiel s ďalšou novou raketou. Bol som v obchode a sedela mi do ruky – povedal. Opýtal som sa, čo mu na to povedala manželka. Citoval ju: „Myslela som, že ťa poznám.“ Niekedy nestačia roky, aby sme niekoho ako-tak poznali.

 Apoštoli poznali Pána Ježiša tri roky. Keď im povedal: „Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho.“ Filip sa ozval: „Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí.“

Ježiš mu vravel: „Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: ‚Ukáž nám Otca?!‘ Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.

Pre apoštolov to bolo náročné stotožniť Ježiša s Bohom. Nám je to ľahšie. Uvedomujeme sa, že Ježišove slová: Kto vidí mňa, vidí Otca, máme brať v duchovnom smere. To znamená, že Boh sa k nám správa tak, ako Ježiš.

Premietneme si Ježišove slová, postoje do postojov Nebeského Otca. A to je úžasné, že Boh je Ježiš Kristus!

Turzovka, 6.5.2023