Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sk 5, 27-33, Jn 3, 31-36

Kto miluje, zahŕňa milujúceho pozornosťami, darčekmi, venuje mu veľa času.

Akoby zabúdal na seba. To je prototyp lásky Boha k Synovi, ale aj k svetu.

Vzor lásky Boha Otca k Synovi je vyjadrený touto vetou dnešného evanjelia: Otec miluje Syna a dal mu do rúk všetko.

Vzor lásky Boha Otca k svetu je opísaný takto: Kto verí v Syna, má večný život.

Môže milujúci zavrhnúť milovaného? Môže, ak jeho láska nie je opätovaná a stratí trpezlivosť, energiu k milovaniu. Môže Boh stratiť energiu a silu k láske? Nemal by. Vlastne nemôže!  Prečo sme teda počuli, ale kto Synovi neverí, neuzrie život a spočinie na ňom Boží hnev?

Boh sa predsa nehnevá, má energiu na lásku, sám je láska. Tieto verše sú priradené k slovám Jána Krstiteľa a jeho vyjadrenia sú tvrdo prorocké. Mali by sme ich brať ako zautomatizované odsúdenie. Kto odmieta Božiu lásku, automaticky ide mimo Božej lásky, tým aj života!

Snažme sa skôr pozitívne: Kto verí v Syna, má večný život. Pane, daj mi vieru a nádej v tvojho Syna, pomôž mi túžiť po večnom živote, po živote, ktorý je taký dobrý a plný, že nikdy neskončí. Pomôž mi uvedomiť si, že to začína teraz a nie po smrti.