Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ez 37, 21-28, Jn 11, 45-56

Včera sme uvažovali nad populizmom židovských predstavených, ktorí nezajali (nekameňovali)  Ježiša, lebo sa báli ľudu.

Preto chceli urobiť monster proces a Ježiša odsúdiť vo veľrade (ako komunisti v päťdesiatych rokoch, keď sa ujímali moci).

Čítali sme: Veľkňazi a farizeji zvolali veľradu a hovorili: „Čo robiť? Tento človek robí mnohé znamenia. A ako býva v takýchto procesoch, „pozerá sa na dobro národa“.  Ak ho necháme tak, uveria v neho všetci, prídu Rimania a zničia nám i toto miesto i národ.“

Čo ľud? Tí si  navzájom vraveli: „Čo myslíte? Príde na sviatky?“ Ľudia sú zvedaví ako to dopadne. Čakali možno znamenia a nechali to na predstavených. A tak to aj dopadlo. Prišli aj na nádvorie kde Pilát súdil Ježiša a keď videli po bičovaní  zúboženého Ježiša a s tŕňovou korunou na hlave, povedali si, že to nemôže byť Mesiáš. A opäť to nechali na predstavených a dokonca na okupačnú moc.

Turzovka, 1.4.2023