Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

1 Sam 1, 24-28, Lk 1,46-56

Starozákonná Anna po narodení Samuela chválila Boha a klaňala sa mu.

Mária velebila Boha.

Aj my sa spolu s pápežom Františkom sa modlime:

Mária, naša nebeská Matka,

prosíme ťa, prihováraj sa za nás, vypros nám ducha modlitby, aby sme sa neustále učili správne modliť.

Sväté evanjelium podľa Lukáša nám prináša Tvoju nádhernú modlitbu, ktorú radi berieme za našu vlastnú.

Utkali si ju ako vznešený obraz modlitbových vyjadrení, ktoré pochádzajú ako jednotlivé „nite“ zo Svätého Písma Starého zákona, z Božieho slova. Uvedomujeme si, že si takpovediac bola „ubytovaná“ v Božom slove, žila si z Božieho slova a bola preniknutá Božím slovom.

Božie slová si čítala, rozmýšľala nad nimi a s najväčšou úctou prijímala Ale Ty, naša milá Matka, si podľa Božích slov rozmýšľala a tak si bola nimi preniknutá, že Tvoje myšlienky sa úplne spojili s Božími myšlienkami, Tvoje slová boli Božími slovami. Bola si preniknutá Božím svetlom, preto si bola a stále si taká žiarivá, taká dobrotivá, tak vyžarujúca lásku a dobrotu.

Mária, Ty si žila z Božieho slova, bola si Božím slovom preniknutá. Tvoja ponorenosť do Božieho slova, Tvoja úplná dôvernosť s ním Ti darovala aj vnútorné svetlo múdrosti.

Vieme aj my porozumieť, že kto rozmýšľa s Bohom, rozmýšľa dobre, a kto s Bohom hovorí, hovorí dobre. Nadobúda schopnosť úsudku, ktorý je platný pre všetky veci na svete. Stáva sa múdrym, rozumným a zároveň dobrým. Stáva sa aj silným a s Božou silou odvážnym, vo svete premáha zlo a rozširuje dobro.

A tak Mária, vieme si uvedomiť, že nám chceš povedať každému z nás, aby sme spoznávali Božie slovo, aby sme Božie slovo milovali, aby sme s Božím slovom žili, aby sme s Božím slovom rozmýšľali.