Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sdc 13, 2-7. 24-25a Lk 1,5-25

Na futbalových majstrovstvách sveta vidíme ako sa fanúšikovia modlia.

Samozrejme, každý za svoje mužstvo. Modlia sa katolíci z Južnej Ameriky, Moslimovia z arabského sveta, neveriaci z Európy – ktovie ku komu. To by vyzeralo, keby Boh vypočul každého modlitby!

A čo naše modlitby?

Možno aj o nás platí, čo o Zachariášovi. Anjel mu povedal: „Neboj sa, Zachariáš, lebo je vyslyšaná tvoja modlitba. A Zachariáš? Povedal anjelovi: „Podľa čoho to poznám? Veď ja som starec a moja manželka je v pokročilom veku.“ Neveril a musel byť potrestaný. Anjel mu odpovedal: „Ja som Gabriel. Stojím pred Bohom a som poslaný hovoriť s tebou a oznámiť ti túto radostnú zvesť. Ale onemieš a nebudeš môcť hovoriť až do dňa, keď sa toto stane, lebo si neuveril mojim slovám, ktoré sa splnia v svojom čase.“ Trest sa mu však stal požehnaním.

Koľko rokov sa Zachariáš modlil, aby mal syna?! Toľko, že prestal veriť, že to bude niekedy splnené. Jeho pochybnosť je taká veľká, že si pýta znamenie. Je to náhoda, že znamenie, ktoré dostal, má byť hluchota?  Nemôže vyrozprávať to všetko; čo teraz môže robiť, je počúvať. Boh ho dlhé roky počúval. 

Aj my sa modlíme a Boh nás počúva. Je načase prosiť s uvedomením si svojich prosieb a najmä počúvať Boha.

Turzovka, 2022