Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Zjv 18, 1-2. 21-23; 19, 1-3. 9a, Lk 21, 20-28

Počúvame, že Rusko sa vyhráža jadrovou vojnou.

To obnovuje predpovede konca sveta. Včera na lectio divina som počul, že na sociálnych sieťach šíria rôzne proroctva o konci sveta, že v Medžugorí končia zjavenia a to je známkou konca, počúvame o ekologických katastrofách... Jeden pán si zobral dovolenku, aby sa na to pripravil.

Ježiš hovorí apoštolom: Budú padať ostrím meča, odvedú ich do zajatia medzi všetky národy a po Jeruzaleme budú šliapať pohania, kým sa nenaplní čas pohanov.

Budú znamenia na slnku a mesiaci i na hviezdach a na zemi budú národy plné úzkosti a zmätku z hukotu mora a vlnobitia. Ľudia budú zmierať od strachu a očakávania toho, čo príde na svet, lebo nebeské mocnosti sa budú chvieť.

Nič nové pod slnkom! Prežíva to to každá generácia.

Ježiš nevyzýva k panike. To všetko nie je prekážkou pre šírenie Božieho kráľovstva, hovorí o jeho príchode. Dokonca zdôrazňuje: Keď sa to začne diať, vzpriamte sa, zodvihnite hlavu, lebo sa blíži vaše vykúpenie.“

Tie časy nebudú to príležitosťou na strach, ale na radosť pre spravodlivých, pretože konečne prišlo vykúpenie z moci zla. Modlíme sa za vnútorný pokoj, ktorý vychádza z istoty, že Božia spásna prítomnosť pôsobí vo svete, v našom živote. Veď sa blížime k definitívnemu príchodu Ježiša.

Turzovka, 24.11.2022

Viď tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/136-stvrtok-34-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/494-stvrtok-34-tyzdna-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1943-stvrtok-34-tyzdna-18

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2376-stvrtok-34-tyzdna-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2785-stvrtok-34-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3230-stvrtok-34-tyzdna-21