Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

2 Kr 19, 9b-11. 14-21. 31-35a. 36, Mt 7, 6. 12-14

Babka hovorí: Môj vnúčik nemôže chodiť do kostola.

Má toho veľa. V sobotu hrali futbal, v nedeľu išiel na šachový turnaj. Kolega: Mám problém s prípravou birmovancov. O štvrtej ráno vstavajú, idú hrať futbal až na východ. Večer sa vrátia. A časté tréningy. Musím pre nich prispôsobovať prípravu.

Deti, mládež aj dospelí majú toho veľa. Asi je treba „zúžiť“ tieto snahy. Možno nájsť novú cestu životom. Možno to je tá cesta spomínaná Pánom Ježišom. 

Prekonať cestu úzku, náročnú si vyžaduje sústredenie a vytrvalosť. Znamená to vyhnúť sa rozptyľovaniu širšími a atraktívnejšími cestami. Avšak zúženie množstva rozptýlení a pokušení, s ktorými sa stretávame počas nášho života, nás vedie k výške, šírke a hĺbke života.

Preto nám Pán odkazuje: Vchádzajte tesnou bránou, lebo široká brána a priestranná cesta vedie do zatratenia a mnoho je tých, čo cez ňu vchádzajú. Aká tesná je brána a úzka cesta, čo vedie do života, a málo je tých, čo ju nachádzajú!

Má to súvis s tým veľkým rozptylom povinnosti a našich záujmov. V sobotnej relácii SRO Dobré ráno, bol hosťom Marek Hamšík. Moderátorka sa ho pýtala akým športom sa venuje. On: Len futbalu, ak chcem niečo v ňom dosiahnuť. Chcem sa mu venovať po skončení aktívnej činnosti. To mu pomohlo dosiahnuť tak veľa. 

Potreba sústrediť sa na jedno potrebné. Dávajme pozor na pokušenie zatúlať sa na vedľajšie cesty, ktoré nás odvádzajú od môjho konečného cieľa. Modlíme sa o silu vzdorovať pohodlnosti života. Dnešný svätec je nám v tom veľkým príkladom.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 21.6.2022