Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ex 32, 7-14, Jn 5, 31-47

Viete koľko „právd“ sa šírilo o pandémii, koľko sa ich šíri o vojne na Ukrajine.

Hrôza. Ako sa v nich orientovať? Jeden dávny miništrant sa mi prihlásil po dlhých rokoch. Lichotil mi ako som mu obohatil život. Naraz mi poslal výslovnú lož, že šéfa Pfizeru zatkli, pretože vo vakcíne je jed. Posla som mu správu, že práve bol vyznamenaný. Ani sa neospravedlnil a stále šíri nezmysly. Teraz sa zastáva Putina. Pýtam sa sám seba prečo takto robí. Iba tuším. Nechce hľadať pravdu, lož vyhovuje jeho štýlu života?

My chceme hľadať pravdu. Ako ju nájdeme? Základ je nebyť sebecký. Nemyslieť na výhody, ale na ozajstnú pravdu! Dnes sme počuli ako Ježiš povedal Židom: Vy ste poslali k Jánovi a on vydal svedectvo pravde.

Prečo Ján dokázal poznať a povedať pravdu aj pred Herodesom, hoci ho to stalo hlavu? Lebo mu nešlo o seba, ale o Božie prikázanie: „Nesmieš žiť s manželkou svojho brata!“

Vieme ako je možné nájsť pravdu. Však je náročné, nie až tak hľadať ju, skôr prezentovať ju, žiť ju.

Turzovka, 31.3.2022