Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Iz 41, 13-20, Mt 11, 11-15 

Od dní Jána Krstiteľa podnes trpí nebeské kráľovstvo násilie a násilníci sa ho zmocňujú.

V životopisoch mnohých svätcov-mučeníkov sa môžeme dočítať o rôznych útrapách a fyzickom násilí, ktoré podstúpili pre svoje presvedčenie.

Jedným z nich je aj Ján Krstiteľ, ktorého si cez advent pripomíname častejšie. Nebál sa hovoriť pravdu a išiel do konfrontácie aj so samotným panovníkom, čo mu prinieslo smrť. Dôležité však je, že nakoniec za to získal večný život a dnes ho uctievame ako svätého.

Ján Krstiteľ je príkladom toho, že pre získanie nebeského kráľovstva je treba preukázať odvahu a byť verný svojej viere aj v nepriaznivých okolnostiach. V mnohých krajinách kresťania pre svoju vieru umierajú aj v súčasnosti.

Na Slovensku pre vieru ľudia dnes už neumierajú, no útokom médií a iných skupín sú kresťania vystavení dodnes. Vraj učenie našej Cirkvi patrí do stredoveku, alebo minimálne do 19. storočia. V mene kvázi pokroku a falošnej slobody sa často stretávame s posmeškami, niekedy aj nadávkami. Nevzdávajme sa. Vieme Komu sme uverili, nehanbime sa za svoju vieru a bráňme si ju. Vždy si spomeňme, že Ján Krstiteľ i ostatní mučeníci podstúpili po vzore Pána Ježiša smrť za svoju vieru.

Pane, daj mi silu a múdrosť, aby som bol schopný bojovať a obetovať sa pre Teba a pre Tvoje kráľovstvo.

V akcii:

Podľa možnosti prejavím/obhájim svoju vieru navonok (napr. prezentovaním názoru v diskusii a pod.) Pomodlím sa za prenasledovaných kresťanov vo svete.

www.Vianoce.sk