Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Speváčka Sima Martausová – Magušinová sa stala na sociálnej sieti terčom útoku a výsmechu novinárov Petra Tkačenka a Rada Ondřejíčka z redakcie SME:

R. Ondějíček: „Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým.“

P. Tkačenko: „…by ju mohli zašiť a aspoň by sa zastavila nová produkcia.“

Tu ide o šikanu kvôli jej kresťanskej viere. Šlo tu teda o naplnenie skutkovej podstaty trestného činu extrémizmu: tzv. „hanobenie národa, viery alebo rasy“.

Uvidíme či si nejaký prokurátor všimne Trestný Zákonník a začne konať § 423 ods.(1) písm.(b):

"Kto verejne hanobí jednotlivca alebo skupinu osôb pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu, pre ich NÁBOŽENSKÉ VYZNANIE alebo preto, že sú bez vyznania, potrestá sa odňatím slobody na 1-3roky."

Zdá sa, že to je údel kresťanov. Ako reagujú kresťania? Po vzore Pána Ježiša, charitou (dobrotou). To bola aj cesta sv. Alžbety, dnešnej oslávenkyne. Ona kňažná, napriek posmechu rodiny, vždy konala dobro a neľutovala to, aj keď sa dokonca stala žobráčkou.