Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Tob 11, 5-17, Mk 12, 35-37

Pomoc prejavujeme priamo, alebo aj sprostredkovane.

Napríklad obetujeme niečo zo svojho zisku charite a ani nevieme komu pomôžeme. Láska sa však vyznáva milovanému človeku sprostredkovane iba v situácii absolútnej nevyhnutnosti. Kedykoľvek je to možné, robíme to osobne. Tak to robí aj Boh.

Mnoho Židov nedokázalo pochopiť, že Mesiáš je nielen syn človeka, ale aj Boží Syn. Keď Ježiš učil v chráme, povedal: „Ako môžu zákonníci hovoriť, že Mesiáš je Dávidov syn? Nemohli pochopiť, že Boh sa bude zaoberať našim vykúpením osobne a nie prostredníctvom nejakého špeciálne pomazaného muža (- Mesiáša). Mali zlé predstavy o Bohu, konkrétne o jeho láske k nám.

Máme s tým problém aj my. Nevieme si predstaviť, že Stvoriteľ sa stal človekom, že je s nami v Eucharistii. S prítomnosťou Ježiša v Eucharistii majú problémy aj kresťania nekatolíci. Zdá sa, že aj my. Asi preto sme takí vlažní.

Počuli sme, že veľký zástup ho počúval s radosťou. Dúfam, že aj my. A nielen počúvame!

Turzovka, 4.6.2021