Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Na sociálnych sieťach sa dosť píše o súčasnej pandémii.

Niektorí ju zľahčujú, že je to trochu vážnejšia chrípka, iní poukazujú na ekonomické straty, ako keby peniaze boli viac ako životy, voľakto zas nemôže zniesť obmedzenia. Zvlášť na obmedzenia sme hákliví. Zdá sa mi, že sme horší ako puberťáci a pritom im to vyčítame.

Zastavím sa však pri jednom vyjadrení: „Od hladu zomiera oveľa viac ľudí a to nás netrápi“ A má 100 % pravdu. Je to omnoho horšia pandémia ako Koronavírus.

Netrápi nás? Ale trápi. Preto sa Cirkev venuje charite. Počul som vyjadrenie riaditeľa spišskej charity s akými ťažkosťami sa boria. Pomoc mali zo zbierok na charitu, ale teraz keď sú zatvorené kostoly, financie im chýbajú. S ťažkosťami pracujú aj iné charitatívne zariadenia. Ak sa však Cirkev nechce spreneveriť svojmu poslaniu, na biednych musí stále myslieť a pomáhať im. Aj po tieto dní čítame na internete výzvy o pomoc chudobným vo svete, lebo oni sú na tom omnoho horšie ako my. Ja, aj všetci čo toto čítate, nemáme problémy z hladom, ale s nadváhou.

Cirkev je najväčšou charitatívnou inštitúciou a pritom sa jej vyčíta čo všetko zle porobila a robí. Málo sa hovorí o tom čo dobré robila a robí.

Dnes si pripomíname sv. Alžbetu, ktorá žila v rokoch 1207 - 1231. Viete čo všetko zlé sa píše o Cirkvi v týchto rokoch?!

A nebola jediná čo vtedy robila dobro! Dá sa predpokladať, že vtedy bolo viac tých dobrých ako zlých kresťanov.