Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Nm 21, 4-9, Jn 8, 21-30

Duchovná obnova na TV Lux;

Prednášateľ hovoril o tom ako viedli exercície v Rwande(?). Domorodcom premietali film o umučení Pána. Jedná žena s dieťaťom na rukách opakovala: Ďakujem, ďakujem, ďakujem...

V dnešnom evanjeliu sme počuli zomriete vo svojich hriechoch. Lebo ak neuveríte, že Ja Som, zomriete vo svojich hriechoch.“ Spomínaná žena z Afriky si uvedomila, že nemusí zomrieť vo svojich hriechoch, preto opakovala slova vďaky.

V starozákonnom príbehu dostal Mojžiš rozkaz od Pána: „Urob ohnivého hada a postav ho ako znamenie; ak sa pohryzený pozrie naň, ostane nažive.“ Mojžiš teda urobil medeného hada a postavil ho ako znamenie. A keď naň pohryzení pozreli, ozdraveli.

Z kontextu sa dá vybadať, že u nich nebolo veľa vďačnosti. Ako sme počuli v evanjeliovom dialógu, u Ježišových súčasníkov bolo vďačnosti ešte menej.

Samovoľná otázka: Ako je to s nami?

Turzovka, Vršok, 31.3.2020