Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ex 32, 7-14, Jn 5, 31-47

„Sláva“ v slovenčine je od slova slová.

Táto (slovná hračka) hovorí, že slávny je ten o ktorom sa hovorí. Preto nečudo, že celebrity robia všetko možné (aj nemožné), aby sa o nich hovorilo. Aj keď sú to len slová, ľudia po sláve túžia.

Dnes nám Pán Ježiš hovorí: Ako môžete veriť vy, ktorí sa navzájom oslavujete, a nehľadáte slávu, ktorú dáva len Boh?! Ako keby povedal, že túžba po sláve je prekážkou viery. Aj to vysvetľuje: Slávu od ľudí neprijímam. Ale vás poznám, že nemáte v sebe Božiu lásku.

Je to logické. Ak niekto hľadá svoju slávu, nemôže hľadať Boha a nemôže mať potom Božiu lásku. Aká je Božia láska? O tom sme už veľa počuli; je to láska obetujúca sa, dávajúca. A Boh dáva život. Preto pozor, aby Ježiš nepovedal aj nám to čo Židom: Lenže vy nechcete prísť ku mne, aby ste mali život.

Turzovka, Vršek, 26.3.2020