Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule:

Vo všetkom je dôležitá prevencia – predchádzať hnevu

Potreba vnútorného naladenia sa

Aj reč tela prezrádza náš stav.

Trpezlivosť  - zabudnutá vlastnosť

Snáď nikdy nám nebola trpezlivosť taká zanedbávaná ako dnes. Už dieťa chce mať všetko a hneď. Poznáme ešte čakanie na list, balík, telegram...?

Svedectvo trpezlivosti a ovládania

Trpezlivosť je veľmi pekným svedectvom. Svetoznámy evanjelizátor Billy Graham (kázal aj v Bratislave) spomína:

Jedna veriaca žena túžila, aby jej manžel našiel Krista. Sťažovala sa kňazovi. Ten vyhľadal jej manžela a opýtal sa ho, prečo nie je veriaci. On: Nie som neveriacim; ak však kresťanstvo urobí zo mňa takého hnevlivého a prudkého človeka, ako je moja manželka, tak nechcem s tým mať nič spoločné.

Kazateľ vysvetlil tejto pani potrebu trpezlivosti a ovládania sa.

Príležitosť sa naskytla. Manžel išiel loviť ryby. Aj z tejto záľuby vidieť, že bol človek pokojný. Keď sa vrátil z rybolovu nešťastne zachytil udicou drahý luster, ktorý spadol na zem a roztrieskal sa. Očakával ďalší treskot, výbuch hnevu svojej manželky. A nič! Ona: Netráp sa, také veci sa stávajú aj v lepších rodinách.

To bol základ obrátenia jej manžela i vylepšenia rodinných vzťahov.

Nabudúce: Zakonzervovaný hnev