Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Minule:

Ťažké časy stávajú ešte ťažšími, lebo nechápeme Stvoriteľove zámery a neradi sa im podriaďujeme.

Príčinou kríz je morálna bieda

Nemôžme meniť hodnoty za odpadky

Historia magistra vitae (História učiteľka života)

Ľudstvo prežívalo prvú spoločnú veľkú krízu na začiatku minulého storočia, keď celý svet zachvátila 1.svetová vojna. Na početných frontoch boli mnohí ranení a umierali tisíce vojakov i civilistov. Na viacerých miestach Európy boli hladomory a vzbury. V cárskom Rusku sa dostali k moci boľševickí revolucionári a následne vznikol ateistický Sovietsky zväz.

Čo robiť v zlých (ťažkých) časoch?

V čase keď vrcholila prvá svetová vojna nám samo nebo ponúklo pomoc. Trom deťom – 10-ročnej Lucii, 9-ročnému Františkovi a 7-ročnej Hyacinte – sa v roku 1917 šesťkrát, pravidelne raz za mesiac, počnúc od 13. mája a končiac 13. októbra, zjavovala Panna Mária. Už v predchádzajúcom roku – 1916 – sa im párkrát zjavil Boží anjel a žiadal ich, aby sa modlili a obetovali – a to nielen za seba, ale aj za celý svet.

Východisko v morálke

Panna Mária vo Fatime cez deti oznámila: „Rusko rozšíri strašné bludy do celého sveta, mnohí spravodliví budú prenasledovaní. Mnohí dobrí ľudia budú mučení, mnohí kňazi a biskupi budú väznení. Budú to veľmi ťažké časy.“ Pritom deti vôbec nevedeli kde je Rusko, čo je to revolúcia...

Kde hľadať silu k morálnemu životu?

Fatimské posolstvo ukazuje ľudstvu cestu, ako sa dostať z kríz. Pokánie je jedinou cestou k morálnej náprave. Silu k pokániu treba hľadať v druhej požiadavke neba – spoveď a sväté prijímania počas prvých sobôt v mesiaci.

Nabudúce: Ako zo zlých časov v dnešnej dobe