Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár

PONDELOK – SOBOTA: Férie po 5. pôstnej nedeli

Pobožnosti v týždni sú tak ako bývajú.

PALMOVÁ (KVETNÁ) NEDEĽA - NEDEĽA UTRPENIA PÁNA – bude požehnanie ratolestí!

 

Zbierka

Dnes je zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom a utečencom. Ďakujeme za vašu spolupatričnosť.

 

Stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí

Rodičia našich prvoprijímajúcich detí budú mať stretnutie dnes  hneď po krížovej ceste v kostole - krížová cesta začína o 15:00 hod.! Účasť všetkých rodičov je nutná.

 

Krížové cesty

V pôstnom období sa konajú pobožnosti krížovej cesty. Vždy v piatok pred sv. omšou o 17:15 a v nedeľu o 15:00 hod. Dnes sa ju budú modliť muži, v piatok členovia farského zboru Patrička a na budúcu nedeľu mladí so zborom.

 

Modlitbová pobožnosť ku cti sv. Antona

V utorok na konci večernej  svätej omše pokračujeme v modlitbovej  pobožnosti trinástich utorkov ku cti svätého Antona za naše rodiny. Srdečne vás pozývame. 

 

Spoveď chorých

V tomto týždni budeme spovedať starých a chorých v Dlhej, Turkove, Závodí a Predmieri  vo štvrtok   od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Prosíme, aby ste prihlásili chorých na veľkonočnú spoveď do stredy tohto týždňa! Chorých, ktorých navštevujeme pravidelne každý mesiac na prvé piatky, nahlasovať nemusíte. Je dôležité, aby veriaci, ktorí nemôžu navštevovať bohoslužby pre chorobu alebo pokročilý vek, pristupovali ku sviatostiam vo svojich príbytkoch. Pre všetkých sme plne k dispozícii, ochotne prídeme ku chorým domov a udelíme im potrebné sviatosti – svätú spoveď, sväté prijímanie, prípadne pomazanie chorých.   

 

Veľkonočná svätá spoveď

Spoločná svätá spoveď pred Veľkou nocou bude v našej farnosti v utorok 4.4. doobeda od 10:00 do 11:30 a poobede od 15:30 do 17:30. V Dlhej od 15:30 do 16:30. V Turkove od 16:30 do 17:30 hod. Každú pol hodinu budeme rozdávať sväté prijímanie. Povzbudzujeme vás, aby ste si vykonali dobrú svätú spoveď, a tak sa najlepšie pripravili na slávenie Veľkonočných sviatkov.

 

Korčuľovanie cez veľkonočné prázdniny

V rámci veľkonočných prázdnin organizujeme v utorok 11.4. korčuľovanie do Krásna nad Kysucou pre deti a mládež. S deťmi môžu ísť aj rodičia. Cena je 8€ plus poplatok pre tých, čo si požičajú korčule. Kto má záujem nech sa prihlási v sakristii.

 

Púť birmovancov na horu Butkov

Pre birmovancov organizujeme púť do Skalného sanktuária Božieho milosrdenstva na hore Butkov v sobotu 15.4. Prosíme, aby sa prihlásili v sakristii. Cena za dopravu  je 6 eur.

 

Prvá nedeľa – zbierka

Na budúcu nedeľu je zbierka na záchranu  kostola v Dlhej nad Kysucou. Je prvá nedeľa v mesiaci. Srdečná vďaka za vašu štedrosť.  

 

Dary na kostol a poďakovanie

Bohu známy darca obetoval na záchranu  kostola v Dlhej nad Kysucou 100 eur.  Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.