Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Ružencová pobožnosť

Streda

Sv. Ondreja, apoštola, sviatok

17:15 – Ružencová pobožnosť

Štvrtok

Prvý štvrtok v mesiaci: Deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Sv. Františka Xaverského, kňaza, spomienka

Prvá sobota v mesiaci      

Nedeľa

DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA

 

Advent

Adventné obdobie je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána a nábožného a radostného očakávania druhého Kristovho príchodu na konci vekov.

 

Zbierka na charitu

Dnes je celoslovenská zbierka na charitu, ktorú vyhlasuje KBS . Pripomíname, že táto zbierka nie je určená pre potreby našej farskej charity. Vďaka za vaše milodary.

 

Rorátne sv. omše v Adventnom období

Od pondelka budú bývať roráty ráno o 6:30. Aby sa ich mohli zúčastňovať miništranti, deti a mládež, po rorátoch budú v pastoračnom centre pre nich raňajky. 

Prineste si so sebou do kostola sviece s chránitkami, lampáše alebo kahance. Ranné sväté omše v advente (okrem štvrtku 8.12 a nedieľ) budeme sláviť pri svetle sviec.

 

Adventná aktivita pre deti

Pozývame deti, aby sa zapojili do adventnej aktivity – DARUJ BALÍČEK DOBRÝCH SKUTKOV JEŽIŠKOVI. Počas Adventu pred sv. omšami budú prinášať pod oltár lístky, na ktoré napíšu svoje dobré skutky. Na každom odovzdanom lístku musí byť uvedené aj meno a priezvisko dieťaťa. Lístky s dobrými skutkami sa potom vložia do vrecúšok, urobia sa z nich pekné balíčky s menami detí a dajú sa ako dar k jasličkám narodeného Ježiška.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny pred sv. omšami. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Turkove, Závodí a Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. 

Sv. omše na prvý piatok: Turzovka - 6:30 a 18:00Dlhá - 15:00, Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšami).

 

Spoveď pre žiakov a birmovancov

Svätá spoveď pre žiakov ZŠ a birmovancov bude vo štvrtok od 17:00 hod. Prosíme žiakov a birmovancov, aby si nenechávali svätú spoveď na piatok!

 

Prvá nedeľa – zbierka

Na budúcu nedeľu je zbierka na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou. Je prvá nedeľa v mesiaci. Vďaka za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.