Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Alberta Veľkého, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Margity Škótskej, ľub. spomienka

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky, spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo

Piatok

Výročie posviacky bazilík sv. Petra a Pavla, apoštolov, ľub. spomienka

Sobota

Preblahoslavenej Panny Márie v sobotu, ľub. spomienka

Nedeľa

NÁŠHO PÁNA JEŽIŠA KRISTA,  KRÁĽA NEBA I ZEME, slávnosť

 

Uloženie relikvie svätej Alžbety Uhorskej

S radosťou vám oznamujeme, že vo štvrtok 17.11. našu farnosť navštívi žilinský biskup Mons. Tomáš Galis. Bude celebrovať večernú svätú omšu o 18:00 hod., pri ktorej vo farskom kostole slávnostne uloží relikviu svätej Alžbety Uhorskej. Prvý katolícky drevený kostol v Turzovke bol v roku 1673 zasvätený svätej Alžbete Uhorskej.  Tešíme sa, že sme jej relikviu získali z Viedne, kde sú uložené jej telesné pozostatky. Bude nám pripomínať prvé patrocínium turzovského kostola, ktoré si miestni obyvatelia pripomínali až do prvej polovice minulého storočia. Srdečne vás všetkých na túto milú slávnosť  pozývame!  

 

Zasvätenie Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, odpustky

Kto sa zúčastní na verejnom recitovaní modlitby Ježišu, Vykupiteľ ľudského pokolenia, určenej na slávnosť Nášho Pána Ježiša Krista, Kráľa neba i zeme, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.  Túto modlitbu prednesieme na budúcu nedeľu na konci svätej omše v rámci krátkej poklony pred vyloženou Najsvätejšou sviatosťou oltárnou. Takto zároveň vykonáme obnovu zasvätenia ľudského pokolenia Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.  

 

Podielové knihy SSV

Členovia Spolku sv. Vojtecha si môžu vyzdvihnúť podielové knihy v sakristii farského kostola. Členský príspevok na rok 2022 je 8€.

 

Ponuka

Na stolíku máte k dispozícii katolícky časopis Naša Žilinská diecéza, v ktorom  nájdete hodnotné a zaujímavé články. Veľmi vám ho odporúčame.  

 

Týždeň Cirkvi pre mládež

V dňoch 14. – 20. novembra 2022 sa na Slovensku uskutoční Týždeň Cirkvi pre mládež. Viacero organizácií pracujúcich s mládežou a farností chystá v tomto týždni aktivity pre mladých ľudí. V sobotu 19. novembra 2022 budeme v našej diecéze sláviť už 37. svetový deň mládeže počas tzv. Kráľovského dňa. Všetkých mladých otec biskup pozýva na stretnutie do diecézneho centra (biskupský úrad) a Katedrály Najsvätejšej Trojice v Žiline. Program a podrobnejšie informácie nájdete na: facebook, instagram a https://mladez.dcza.sk/ Viac o aktivitách môžete nájsť aj na stránke https://erko.sk/tyzdenpremladez. Zároveň vás pozývame v tomto týždni k modlitbe za mladých ľudí.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou ste obetovali: Turzovka 1171,97 € a 1000 czk, Turkov 46,50 € a 200 czk, Dlhá 24 €. Na kostol obetovali: Bohu známy darca 1000€, zo sobáša Lukáš Staník a Soňa Stuchlíková 100€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.