Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Sv. Antona Máriu Clareta, biskupa, ľub. spomienka

17:15 -  Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Maura, biskupa, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

SV. ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV, sviatok

17:15 – Ružencová pobožnosť – modlia sa muži

Sobota

Preblahoslavenej Panny Márie v sobotu

Nedeľa

TRIDSIATA PRVÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Misijná nedeľa

Dnes je po svätých omšiach celosvetová zbierka na misie. Na Slovensku je zvlášť venovaná farnostiam v Kambodži, ktoré sa starajú o zdravotne postihnutých ľudí. Za vaše milodary srdečné Pán Boh zaplať.

 

Október – mesiac posvätného ruženca

Dnes o 14:00 hod. sa budeme modliť  ruženec pri kaplnke Karmelskej Panny Márie v Predmieri. Na budúcu nedeľu o 14:00 hod. bude ružencová pobožnosť pri kaplnke U Mravca.

 

Stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí 

Rodičia, ktorí chcú prihlásiť deti na prvé sväté prijímanie, budú mať stretnutie dnes o 15:00 v kostole. Dostanú prihlášku a dôležité informácie k príprave pred prvým svätým prijímaním. Účasť je nutná!!

 

Godzone tour

Informácia pre tých, čo sa prihlásili na GODZONE TOUR 2022, ktorý bude v Žiline 26.10. Odchod autobusu je o 16:30 hod. z autobusovej zastávky Beskydská. 

 

Spoveď pred slávnosťou Všetkých svätých

V utorok 1.11. je slávnosť Všetkých svätých. Prosíme vás, aby ste sa vyspovedali už v tomto týždni a tak sa dobre duchovne pripravili na dušičkový čas, kedy môžeme pre zosnulých získať úplné odpustky. Sme vám k dispozícii vždy pol hodiny pred svätými omšami. V Turkove budeme spovedať na budúcu nedeľu od 8:00 hod. , čiže pol hodinu pred svätou omšou.

 

Dlhá nad Kysucou – sv. omša

Dávame vám do pozornosti, že z dôvodu komunálnych volieb na budúcu nedeľu 30.10. svätá omša v Dlhej nebude. Ďakujeme za pochopenie.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na záchranu kostola v Dlhej nad Kysucou obetovali: prostredníctvom Obecného úradu v Dlhej nad Kysucou občania 2000€, pani Fulierová 100€, Mária Chovancová 200€. Na kostol ste obetovali: Bohu známy darca 300€, dvaja Bohu známi darcovia po 100€, Mária Chovancová 200€. Na výzdobu v kostole obetoval Bohu známy darca 100€. Vo farnosti sme organizovali charitatívnu zbierku trvanlivých potravín, prispeli ste aj peňažným darom spolu 250€. Ďakujeme za Vašu spolupatričnosť s biednymi. Nech Pán odmení vaše milodary na kostol, angažovanosť vo farnosti, modlitby a obety.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad v Oščadnici oznamuje, že kánonické manželstvo chcú uzatvoriť Jakub Janek, ktorý pochádza z Farnosti Kysucký Lieskovec a Nikola Kuchárová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.