Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností  

Pondelok

Sv.Cyrila Alexandrijského, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Ireneja, biskupa a mučeníka, spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

SV. PETRA A PAVLA, apoštolov, slávnosť

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Prvých svätých mučeníkov v Ríme, ľub. spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

NÁVŠTEVA PREBLAHOSLAVENEJ PANNY MÁRIE, sviatok

Prvá sobota v mesiaci

Nedeľa

ŠTRNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Zbierka - Dnes je Zbierka na dobročinné diela Svätého Otca.

 

Sv. Petra a Pavla

V stredu je prikázaný sviatok svätých apoštolov Petra a Pavla. Viaže nás povinnosť zúčastniť sa na svätej omši. Sväté omše sú takto:

Turzovka – 7:00, 18:00; Dlhá - 15:00, Turkov – 17:00 hod. V utorok večer o 18:00 hod. bude svätá omša slúžená už s platnosťou na túto slávnosť.

 

Personálna zmena kaplána

Oznamujeme Vám, že z našej farnosti odchádza pán kaplán Mgr. Pavol Franek, ktorý pôsobil v Turzovke dva roky. Za toto obdobie svojej kňazskej služby osobitne poďakuje Pánovi pri svätej omši v stredu 29.6.  na slávnosť sv. Petra a Pavla o 18:00 hod. Od 1. 7. 2022 nastupuje za kaplána do Farnosti Štiavnik. Srdečne mu ďakujeme za jeho obetu a službu pre naše farské spoločenstvo a vyprosujeme mu k novému pastoračnému miestu veľa síl a Božej pomoci.

Tiež Vám oznamujeme, že  od 1.7.2022 bude pôsobiť vo Farnosti Turzovka nový kaplán Mgr. Sebastián Kavecký, ktorý doteraz zastával službu tajomníka pána biskupa. V našej farnosti ho privítame na budúcu nedeľu.

 

Prvý piatok

V týždni pred prvým piatkom budeme spovedať pol hodiny pred sv. omšami. V piatok bude vystavená Sviatosť oltárna od 16:45 do 17:45. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Závodí a Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše na prvý piatok: Turzovka – 7:00 a 18:00. Dlhá – 15:00, Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšami).

 

Pozvánka na remeslá

Členovia občianskeho združenia Pomôž iným pozývajú deti na remeselné aktivity v sobotu 2. 7. 2022 do športového areálu v Závodí v čase od 9.00 h -  13.00 hod. Deti si môžu prísť vyrobiť vlastný hrnček, ozdobiť perník, vytvoriť ruženec, upliesť košík a namaľovať keramiku. Realizácia aktivít a projektu je finančne podporená z Pastoračného fondu Žilinskej diecézy.

 

Prvá nedeľa      

Na budúcu nedeľu je zbierka na kostol. Je prvá nedeľa v mesiaci. Vďaka za Vašu šterdrosť.

 

Výlet  - Hora Živčáková

Na začiatku letných prázdnin organizujeme v pondelok 4.7. výlet pre deti na Horu Živčáková. Stretneme sa na parkovisku na Vyšnom Konci o 9:00 hod. Treba si so sebou vziať jedlo (opekať nebudeme) a dostatočné množstvo vody. Tešíme sa na pekné zážitky.

 

Fatimská sobota – Staré Hory, Sampor a Hronsek

Púť na Staré Hory,  ktorú sme organizovali na budúcu sobotu, sa pre slabý záujem ruší!   

 

Dary na kostol

Pani Mária Chovancová obetovala na kostol 200€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri príprave na birmovku. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.  

 

Ohlášky

Oznamujeme, že sviatosť manželstva chcú 2. 7. 2022 uzatvoriť Matej Kubinec, ktorý pochádza z Farnosti Vysoká nad Kysucou a Kristína Gajdicová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.