Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

VÝROČIE POSVIACKY LATERÁNSKEJ BAZILIKY, sviatok

Utorok

Sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi, spomienka

Streda

Sv. Martina z Tours, biskupa, spomienka

Štvrtok

Sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka, spomienka

Piatok

Féria

Sobota

Panny Márie v sobotu

Nedeľa

33. nedeľa v cezročnom období

 

Odpustky v prospech zosnulých

Úplné odpustky pre zomrelých veriacich je možné tento rok kvôli koronavírusu získať celý november! Úplné odpustky pre tých, ktorí navštívia cintorín a pomodlia sa za zosnulých, ktoré bežne platia od 1. do 8. novembra, môžu byť presunuté na ďalšie dni, až do konca novembra. Tieto dni si veriaci môžu ľubovoľne vybrať a nemusia súvisle nasledovať za sebou.

 

Účasť na svätých omšiach vo farskom kostole

Z dôvodu nových opatrení na bohoslužbe môže byť maximálne 6 osôb vrátane kňaza a asistencie (zúčastňujú sa veriaci, ktorí sa zapísali). Upozorňujeme veriacich, že sväté prijímanie vonku nerozdávame!

 

Možnosť vyspovedať sa a prijať sväté prijímanie

Pred svätými omšami ráno o 6:00 hod. a večer o 17:00 hod. sa otvára kostol na modlitbu. V sobotu večer sa otvára kostol o 16:30 hod. V  kostole môže byť súčasne maximálne 33 osôb. Kňaz vám bude k dispozícii pol hodinu pred svätou omšou. Môžete sa vyspovedať a pristúpiť k svätému prijímaniu. Kňaz vám dá sväté prijímanie pred svätou omšou! Samozrejme veriaci, ktorí sa zapísali na svätú omšu, dostanú sväté prijímanie pri svätej omši. Riaďte sa pokynmi kňaza, aby boli dodržané epidemické opatrenia. Ďakujeme za pochopenie.

 

Krsty, sobáše a pohreby

Pri vysluhovaní krstov, sobášov a pohrebov môže byť vo farskom  kostole maximálne 33 osôb vrátane kňaza a asistencie. Vonku je počet neobmedzený, len je potrebné dodržať dvojmetrové odstupy.

 

Filiálne kostoly

Až do odvolania v Dlhej a Turkove sväté omše nebudú. Povzbudzujeme veriacich, aby sa v rámci možností spoločne modlili posvätný ruženec (max 6 osôb).

 

Birmovanci 

V rámci prípravy birmovanci pracujú s publikáciou  YOUCAT -  katechizmus pre mladých a Spytovanie svedomia pre dospelého kresťana. V tomto týždni dostali zadanie otázok k tretej téme: 3. Prečo na svete niečo škrípe.

Upozorňujeme birmovancov, aby zadaným otázkam venovali náležitú pozornosť a dôkladne sa ich naučili! Prosíme rodičov, aby doma v rámci individuálnej prípravy birmovancov skontrolovali. Povzbudzujeme birmovancov, aby sa pravidelne modlili, čítali Sväté písmo a sledovali televízne prenosy svätých omší.

 

Nedeľná adorácia

Na budúcu nedeľu bude vystavená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 6:00 do 12:00 hod. Môžete sa na adorácii zúčastniť, len je potrebné, aby ste sa telefonicky prihlásili. Môžete si pre seba rezervovať pol hodinu. Na adoráciu môžu prísť aj tí, ktorí sa na ňu neprihlásili. V kostole však súčasne nemôže byť viac ako 33 osôb. Kňaz priebežne spovedá rozdáva sväté prijímanie. Bližšie informácie vám dá pani Ľ. Odrobiňáková: č. tel. 0918611009. V tomto čase bude vystavená Sviatosť Oltárna každú nedeľu až do odvolania.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na kostol obetovali: Bohu známa rodina 300€, Bohu známy darca 100€. Nech Pán odmení vaše milodary na kostol, angažovanosť vo farnosti, modlitby a obety.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.