Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár

Pondelok

Féria

Utorok

Féria

Streda

ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV, sviatok

Štvrtok

Féria

Piatok

Féria

Sobota

Panny Márie v sobotu 

Nedeľa

VŠETKÝCH SVÄTÝCH, slávnosť

 

Pozastavené verejné bohoslužby

V čase zákazu vychádzania - od 24. októbra do 1. novembra 2020 -
pozastavené aj verejné slávenia bohoslužieb. To znamená, že sa nebudú slúžiť ani sväté omše s počtom osôb 6. 
Výnimku z obmedzenia má však aj naďalej pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva a krst. Tieto obrady sa môžu verejne sláviť podľa doteraz platných pravidiel. Čiže v týchto uvedených prípadoch (pohreb, krst a sobáš) sa môže v našom farskom kostole nachádzať maximálne 33 osôb. Keďže chrámy môžu byť aj naďalej otvorené (nebolo nariadené zatvorenie chrámov), tak jednotliví veriaci môžu do nich vstupovať na súkromnú modlitbu. Ráno od 6:00 do 7:00 a večer od o 17:00 do 18:00 hod. sa otvára farský kostol na modlitbu. V tomto čase sa môžete vyspovedať a pristúpiť k svätému prijímaniu. V sobotu večer bude otvorený kostol od 16:30 do 17:30. Vestibul kostola je otvorený tak ako zvyčajne.

 

Nedeľná adorácia

V nedeľu bude vystavená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 6:00 do 12:00 hod. Môžete sa na adorácii zúčastniť, len je potrebné, aby ste sa telefonicky prihlásili. Môžete si pre seba rezervovať pol hodinu. Bližšie informácie vám dá pani Ľ. Odrobiňáková: č. tel. 0918611009. V tomto čase bude vystavená Sviatosť Oltárna každú nedeľu až do odvolania.

 

Birmovanci 

Prostredníctvom animátorov dostali birmovanci  YOUCAT -  katechizmus pre mladých a Spytovanie svedomia pre dospelého kresťana. Dostali aj zadanie otázok k prvým dvom témam: 1. Čím začať; 2. Čo sa môžeme o Bohu dozvedieť.

Upozorňujeme birmovancov, aby zadaným otázkam venovali náležitú pozornosť a dôkladne sa ich naučili! Prosíme rodičov, aby doma v rámci individuálnej prípravy birmovancov skontrolovali. Povzbudzujeme birmovancov, aby sa pravidelne modlili, čítali Sväté písmo a sledovali televízne prenosy svätých omší.

 

Adoptuj si svojho birmovanca

Ešte potrebujeme dobrovoľníkov k aktivite Adoptuj si svojho birmovanca.  Prosíme vás, aby ste sa prihlásili v sakristii. Potom si vylosujete svojho birmovanca, za ktorého sa budete modliť počas celej prípravy. Očakáva sa od vás krátka ľubovoľná modlitba, ktorou pomôžete birmovancom, kňazom a animátorom. Vďaka za vašu ochotu.

 

Október – mesiac posvätného ruženca

Na získanie plnomocných odpustkov využime ešte posledný týždeň mesiaca október k modlitbe posvätného ruženca v našich rodinách.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Nech Pán odmení vaše milodary na kostol, angažovanosť vo farnosti, modlitby a obety.

 

Ohlášky

Oznamujeme, že dňa 31.10. 2020 chcú uzatvoriť manželstvo Peter Bebčák Lucia Polková, ktorí pochádzajú z Farnosti Turzovka, bytom Turkov.

Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.