Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár

PO – Sv. Pavlína z Noly, biskupa, ľub. spomienka

ST – NARODENIE SV. JÁNA KRSTITEĽA, slávnosť

SO – Sv. Cyrila Alexandrijského, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

NE – TRINÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Bohoslužby

Už na budúcu nedeľu 28.6. budú vo farskom kostole tri sväté omše –7:00,  9:45, 11:15.  Pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 sa rušia. Vo filiálnych kostoloch sa slávia sväté omše  tak ako zvyčajne.

Spovedáme pred sv. omšami vonku pred kostolom alebo pri zlom počasí v kaplnke Sedembolestnej.

 

Zrušenie dišpenzu

Vzhľadom na pokračujúce uvoľnenia biskupi rozhodli o odvolaní všeobecného dišpenzu od povinnej účasti veriacich na nedeľných a sviatočných bohoslužbách k 17. júnu 2020. Máme teda opäť povinnosť zúčastniť sa na svätej omši v nedeľu a v prikázaný sviatok. Bezpochyby zostávajú v platnosti výnimky z povinnej účasti pre tých, ktorí sú chorí, musia zostať v karanténe alebo pociťujú vážnu fyzickú či morálnu prekážku (napríklad veľkú obavu kvôli iným chronickým ochoreniam, pooperačným stavom, atď.).

 

Príprava prvoprijímajúcich detí

Prvoprijímajúce deti budú mať stretnutie v pondelok 22.6 v kostole.  A to v tomto poradí: trieda A o 14:00 hod., trieda B a Dlhá o 15:00 hod., trieda C o 16:00 hod. Účasť detí je povinná. Taktiež je dôležité, aby pravidelne chodili na nedeľné sväté omše.  

 

Birmovanecká svätá omša

Svätá omša a náuka pre birmovancov bude v piatok 26.6. o 18:00 hod. Účasť všetkých birmovancov je povinná.

 

Stretnutie rodičov birmovancov

Rodičia birmovancov budú mať stretnutie v utorok 30.6. po večernej svätej omši v kostole. Účasť rodičov je nutná.

 

Te Deum

Na budúcu nedeľu pri svätej omši o 11:15 hod. bude koncoročné slávnostné Te Deum. Osobitne poďakujeme Pánu Bohu za uplynulý školský rok. Na túto svätú omšu pozývame žiakov, študentov, učiteľov a rodičov.

 

Zosnulí: Vincencia Mročková a Oľga Adamcová

Zádušná svätá omša za zosnulú Vincenciu Mročkovú bude v stredu 24.6. o 18:00 vo farskom kostole.

Zádušná svätá omša za zosnulú Oľgu Adamcovú bude v sobotu 27.6. o 17:30 vo farskom kostole.

 

Personálna zmena kaplána

Oznamujeme Vám, že z našej farnosti odchádza pán kaplán Mgr. Michal Mesjar. V Turzovke pôsobil dva roky. Za toto obdobie svojej kňazskej služby osobitne poďakuje Pánovi pri svätej omši v pondelok 29.6.  na slávnosť sv. Petra a Pavla o 18:00 hod. Od 1. 7. 2020 nastupuje za kaplána do Farnosti Bytča. Srdečne mu ďakujeme za jeho obetu a službu pre naše farské spoločenstvo a vyprosujeme mu k novému pastoračnému miestu veľa síl a Božej pomoci.

Tiež Vám oznamujeme, že  od 1.7.2020 bude pôsobiť vo Farnosti Turzovka nový kaplán Mgr. Pavol Franek. Prichádza medzi nás z Farnosti Bytča. Privítajme ho s láskou.

 

Sv. omša U Zajacov

Svätá omša pri kaplnke U Zajacov bude na budúcu nedeľu 28.6. o 15:30 hod.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad v Korni oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť Tomáš Jurko, ktorý pochádza z Farnosti Martin – Mesto  a Eva Malicherová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.