Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár

UT – Sv. Efréma, diakona a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

ŠT – NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI, slávnosť

SO – Sv. Antona Paduánskeho, kňaza a učiteľa Cirkvi, spomienka

NE – JEDENÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Program pobožností

Pobožnosti sa  vo farskom kostole nekonajú až do odvolania.

 

Prvá nedeľa v mesiaci

Dnes je prvonedeľná zbierka na kostol.

 

Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi

Vo štvrtok je slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi. Bohoslužby budú takto:

Turzovka - 7:00, 16:00, 18:00. Dávame vám do pozornosti pridanú svätú omšu o 16:00 hod.  Svätú omšu o 7:00 hod. odporúčame pre seniorov. V stredu večer o 18:00 hod. bude svätá omša slúžená už s platnosťou na túto slávnosť.

Dlhá o 15:00; Turkov o 16:00 hod.

 

Bohoslužby

Sväté omše vo všedné dni sa slávia tak ako zvyčajne.

NEDEĽA –7:00, 8:30, 9:45, 11:15 a 15:00 (odporúčame pre seniorov, s krátkou pobožnosťou k Božskému Srdcu Ježišovmu) . Dávame vám do pozornosti pridané sväté omše v NEDEĽU o 8:30 a 15:00 hod.!!! Vo filiálnych kostoloch sa slávia sväté omše  tak ako zvyčajne v Turkove o 8:30 a v Dlhej o 9:45 hod.

Spovedáme pred sv. omšami vonku pred kostolom alebo pri zlom počasí v kaplnke Sedembolestnej.

 

Prvé  sväté prijímanie

Slávnosť Prvého svätého prijímania bude v našej farnosti 15.8.2020, čiže v deň slávnosti Nanebovzatia Panny Márie a Patrónky nášho farského kostola a celej turzovskej farnosti.

 

Príprava prvoprijímajúcich detí

Prvoprijímajúce deti budú mať v pondelok 8.6 v Pastoračnom centre  stretnutie.  A to v tomto poradí: trieda A o 14:00 hod., trieda B a Dlhá o 15:00 hod., trieda C o 16:00 hod. Je potrebné, aby si deti so sebou priniesli učebnicu náboženskej výchovy a svoje písacie potreby. Stretnutia budú bývať každý pondelok v tom istom čase. Účasť detí je povinná. Taktiež je dôležité, aby pravidelne chodili na nedeľné sväté omše.

  

Birmovka

Sviatosť birmovania sa bude vysluhovať v našej farnosti dňa 5.9.2020. o 10:00 hod. Prosíme birmovancov, aby sa zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach a pravidelne pristupovali k sviatosti zmierenia. Náuka pre birmovancov bude v piatok 19.6.2020.

 

Zádušné sväté omše

Prosíme pozostalých, ktorí vybavovali pohreby pre svojich blízkych, keď boli zakázané verejné bohoslužby, aby si prišli nahlásiť na farský úrad zádušné sväté omše. Potom budú vyhlásené vo farských oznamoch. Tí, čo sa z dôvodu prísnych hygienických obmedzení nemohli zúčastniť pohrebu, majú teraz príležitosť prísť na zádušnú svätú omšu, vzdať úctu zosnulému a pomodliť sa za spásu jeho duše.    

 

Zosnulý Stanislav Horský

Zádušná svätá omša za zosnulého Stanislava Horského bude v piatok 12.6. o 18:00 vo farskom kostole.

  

Projekt Športujeme v našom meste

Oznamujeme vám, že od júna do septembra 2020 prebieha realizácia projektu "Športujeme v našom meste!". Projekt podporil Nadačný fond KIA v Nadácii Pontis. Cieľom je organizovať športové aktivity u detí a mládeže v našom meste a venovať sa voľnočasovým aktivitám s priateľmi. Ďakujeme občianskemu združeniu Pomôž iným za vybavenie tohto projektu.

 

Nové usmernenia pri verejných bohoslužbách

Zostáva v platnosti dišpenz od povinnej účasti na bohoslužbách v nedele a sviatky. Účasť na bohoslužbách je od 6. mája možná, avšak stále dobrovoľná - aj čo sa týka nedelí a sviatkov! Aj naďalej je možné sledovať bohoslužby prostredníctvom médií.

Z dôvodu nebezpečenstva nákazy nech svoju prítomnosť na bohoslužbách veriaci vo vyššom veku zvážia. Pridanú svätú omšu v nedeľu o 15:00 hod. odporúčame najmä pre ľudí nad 65 rokov a pre osoby v rizikových skupinách.

Z obradov sa úplne vylučujú osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo akékoľvek príznaky respiračného ochorenia.

Treba dodržiavať respiračnú etiketu (kašľať, kýchať do vreckovky, resp. do lakťového ohybu).

Viditeľným spôsobom sú na dlažbe označené miesta (oranžová páska), kde veriaci môžu stáť  alebo sedieť (keď je k dispozícii aj lavička). Pri státí treba vždy zachovať dvojmetrový odstup.  Okrem členov spoločnej domácnosti môžu vo veľkej lavici sedieť osoby tak, že medzi obsadenými miestami musí zostať vždy jedno miesto neobsadené – systém šachovnice. Čiže musia zostať tieto voľné miesta: pred tebou, za tebou a vedľa teba z oboch strán!

Sväté omše budú mať kratšie trvanie.

Znak pokoja vynechávame - nepodávame si ruky.

Sväteničky zostávajú prázdne.

Nie sú k dispozícii spoločné knižky a texty.

Pri vstupe do kostola je nutné dezinfikovať si ruky alebo použiť vlastné jednorazové rukavice. Dezinfekcia je k dispozícii na stolíku pri vstupe.

Do kostola je zákaz vstupu bez použitia rúška, šatky alebo iného spôsobu zakrytia úst a nosa.

Sväté prijímanie sa rozdáva do rúk.  V rade na sväté prijímanie nech veriaci takisto zachovávajú dvojmetrové odstupy.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.