Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 65, 17-21, Jn 4, 43-54 

Biblia a zvlášť jej časti – evanjelia, sú pre nás veľmi inšpirujúce.

Nakoniec preto si ich denne čítame, nad nimi uvažujeme.

Keď sme si prečítali to dnešné, môže nás v ňom zaujať kdečo. Napríklad pripomenúť: Nevďak rodákov, prvý Ježišov zázrak, „keď učeníci uverili v neho“, Ježišovu viac raz v evanjeliách opakovanú výčitku: „Ak nevidíte znamenia a divy, neveríte.“

Je tu aj niečo nové. Ježiš uzdravuje na diaľku syna kráľovského úradníka. Zvláštnosť je v tom, že kráľovský úradník požiadal Ježiša o pomoc. Pravdepodobne to bol pohan – teda nežid. Ak by bol Izraelita a kráľovským úradníkom – potom bol odpadlík od viery – veď kolaboruje s pohanskými okupantami. A tomu mal Ježiš pomôcť? To by Ježiš stratil u ľudí! Iste bol za to kritizovaný. Ježiš však miluje každého človeka a chce ho priviesť k viere.

K čomu by nás dnešné Božie slovo mohlo ešte inšpirovať?

Pozastavil som sa nad týmto: Ježiš urobil omnoho väčšie zázraky ako tento. Navyše, svedkovia udalosti si mohli povedať – náhodou mu prestala horúčka. Zaznamenaný je možno preto, aby sme si uvedomili, že Boh nás sprevádza i takto na „diaľku“, že vedie nás život cez takéto a podobné „náhody“.

Turzovka , 27.3.2017

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.